Gifta på Låtsas

Gifta på Låtsas

259 kr
6.5

Nytänkande

6.6/10

Utformning

5.6/10

Vill spela igen

7.3/10

Positivt

  • Roligt
  • Lättsamt
  • Partyhöjare

Negativt

  • Inget för den kunskapstörstande

Beskrivning

Spelets regler är enkla och ni börjar genom att bilda minst två par och alla får ett varsitt skrivblock. Sedan läses frågor upp som till exempel “vid vilka tillfällen blir du irriterad om det oväntat ringer på dörren?” eller “saker du skulle pröva på om du fick byta kön för en dag?” och det gäller för de olika paren att skriva matchande svar. Lagen får sedan gå fram lika många steg på spelplanen som de har matchande svar och det gäller att komma först i mål och på det viset blir “gifta på låtsas”. Ett lekfullt inslag i spelet är att när man passerat en linje på spelplanen så ska en i paret fria till den andre i paret med en ring.

Omdöme

Vi spelade nyligen detta spel med ett gäng på 10 personer, vilket fungerade bra trots att spelets regler säger att det är för högst 6 spelare. Men med hjälp av egengjorda spelpjäser och extrablock så fungerade det utmärkt att lägga till fler spelare. Spelets idé är simpel men ändå väldigt underhållande och fungerar väldigt bra vid festligare tillfällen. Det är roligt att försöka lista ut ord som är troligt att vi båda i paret kommer att skriva på våra papper. Frieriet som kommer halvvägs in i spelet är ett roligt inslag som garanterat kommer frambringa skratt. Det gäller nog dock att sällskapet är ganska bekväma i varandras sällskap och vågar bjuda på sig själv. Även om vi var några “riktiga par” som spelade så delade vi upp lagen slumpmässigt och att spela med en kompis går minst lika bra som att spela med en partner. Jag kan absolut tänka mig att spela detta spel igen när jag och mina vänner känner för något lättsamt och underhållande. Det är kanske inget spel för den som suktar efter att briljera med sin breda allmänbildning men för den som bara vill ha roligt och kanske lära känna sin vänner lite bättre är spelet ett bra val.

Mikaela Författare

Mikaela är en dalkulla som gärna spelar alla möjliga typer av sällskapsspel. Hennes personliga favoriter är "Med andra ord" och "Familjens ordjakt", men även frågespel går alltid hem.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *