Smart 10

Smart 10

249 kr
8.4

Nytänkande

9.0/10

Utformning

6.4/10

Vill spela igen

9.9/10

Positivt

  • Nytänkande
  • Kort väntetid
  • Bra blandning på ämnen

Negativt

  • Ganska få kort


Beskrivning

Smart 10 är ett nytänkande frågespel som 2017 blev utsett till årets vuxenspel. Till varje frågekort finns 10 möjliga svarsalternativ och det gäller för spelarna att ha så många rätt som möjligt. Varje kort har olika många korrekta och inkorrekta svar, så du kan aldrig vara säker på hur många poäng det är möjligt att hämta hem på varje kort. I Smart 10 spelar alla spelare på samtliga frågekort – när den första spelaren har valt ett svarsalternativ går turen vidare till nästa spelare, och så vidare. Har du rätt, får du en poäng och får fortsätta svara när det är din tur igen. Men om du har fel, så blir du av med de eventuella poäng du har samlat på dig under det aktuella frågekortet.

Omdöme

Detta är utan tvekan ett nytt favoritspel. Det är inte ett klassiskt frågespel, utan innehåller många nya moment som höjer upplevelsen. Det faktum att alla spelare svarar på samma frågor gör att man håller sig intresserad under hela spelets gång – ingen tråkig väntetid alltså. Eftersom spelet är uppbyggt kring 10 svarsalternativ så går det alltid att chansa, vilket gör att man kan hålla sig kvar i matchen även om det aktuella ämnet inte är ens starka sida.

Jag tycker det är en bra ämnesblandning i spelet. Det finns frågor om allting från fotbollsturneringar och nobelpristagare, till måttenheter och latinska fraser. Tillverkaren uppger att spelet är för 2 till 8 spelare, vilket känns rimligt. Men om ni är fler än 4-5 spelare så kan det vara en god idé att istället spela i lag om två så långt det är möjligt.

Om du, liksom jag, uppskattar roliga frågespel så är detta absolut ett spel för dig. Rekommenderas!

Emil Författare

Emil är bosatt i Uppsala och har en förkärlek för frågespel av alla de slag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *