Trivial Pursuit 2000-talet

Trivial Pursuit 2000-talet

328 kr
7.9

Nytänkande

6.5/10

Utformning

8.0/10

Vill spela igen

9.2/10

Positivt

  • Snabbare än det tradionella TP
  • Passar både få och många deltagare

Negativt

  • I teorin kan man vinna genom att svara rätt på bara en fråga

Beskrivning

Trivial Pursuit 2000-talet är en snabbare variant av det vanliga Trivial Pursuit, där alla frågor handlar om 2000-talet. Nytt för denna variant är att varje frågekort har ett ämne och att du kan välja om du vill svara på en fråga på det ämnet själv, eller om du vill låta dina motspelare svara på frågan istället. Målet är som vanligt att fylla sin spelpjäs med en tårtbit av varje färg.

Omdöme

Spelet erbjuder en alternativ spelupplevelse jämfört med det klassiska TP-spelet. Det snabbare upplägget gör att spelet passar perfekt när du vill tävla i frågesport utan att lägga ner en hel kväll på det. Att det är möjligt att ge bort sin fråga till motspelarna ger spelet en extra dimension av strategi, samtidigt som det gör att det inte alltid är din läskigt allmänbildade kusin som tar hem vinsten. Detta medför dock också att det egentligen bara krävs ett rätt svar (sista frågan måste du besvara själv) för att du ska kunna ta hem vinsten. Även om jag uppskattar den strategiska komponenten i spelet, så menar jag att ett frågespel borde kräva en viss nivå av egen kunskap.

Avslutningsvis, spelet är roligt och jag kommer definitivt spela det fler gånger med vänner och familj. Men om vi verkligen vill testa vem av oss som är mest allmänbildad, så kommer vi troligen välja ett annat spel.

Bild på när vi testade spelet Trivial Pursuit 2000-talet.
Här testade vi spelet för första gången.

Mikaela Författare

Mikaela är en dalkulla som gärna spelar alla möjliga typer av sällskapsspel. Hennes personliga favoriter är "Med andra ord" och "Familjens ordjakt", men även frågespel går alltid hem.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *